Hoe werkt het

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u deze stellen via het contactformulier.

Wat doen jullie?

Bekende BelVrienden is een initiatief van Nederlandse stemacteurs, waarbij de acteurs die bekende tekenfilmfiguren voor de populaire tv series en bioscoopfilms inspreken, zich inzetten om kinderen die het moeilijk hebben (bijvoorbeeld door ziekte, gedragsproblemen, emotionele problemen of een lastige thuissituatie) een steuntje in de rug te geven .

De kinderen worden gebeld door de originele stem van hun favoriete tekenfilmpersonage, bijvoorbeeld Mickey Mouse, Spongebob of Dora. Het BelWeekend vindt één keer per jaar plaats.

Wie zijn jullie?

Het bestuur van de stichting bestaat uit Shanna Chatterjee (voorzitter), Valentijn Banga (secretaris), Jary Beekhuizen (penningmeester), Marijke de Jong, Suzanne van der Linden, Jip Bartels en Jürgen Theuns.

Bekende BelVrienden is voortgekomen uit Samen1Stem, de belangenorganisatie voor iedereen die werkzaam is in de nasynchronisatie en/of andere vormen van stemwerk.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

Dat kan via de aanmeldknoppen op deze website. Daar staan de plaatjes van alle helden die meedoen, waarvan ze er dan vijf mogen uitkiezen. We laten de kinderen via de mail weten met wie ze uiteindelijk gaan bellen tijdens het belweekend.

Let op: Deze knoppen zijn alleen te vinden wanneer de actie open staat voor aanmeldingen.

Wat zijn de kosten?

Er zijn voor de ziekenhuizen, noch voor de kinderen of de ouders, kosten aan dit project verbonden. Bekende BelVrienden is een actie die drijft op vrijwilligers: alle mensen die hieraan mee werken doen dat gratis. Er worden natuurlijk wel kosten gemaakt, maar die worden gedekt door sponsoren. We danken LCXP voor het mogelijk maken van vele edities. Op dit moment zijn we op zoek naar nieuwe sponsoren, neem bij interesse gerust contact op.

Hoe komen jullie in contact met kinderen?

In de eerste instantie nemen wij contact op met de zorginstanties, patiëntenverenigingen e.d. 
Als zij geïnteresseerd zijn, dan zorgen zij voor bekendheid bij de ouders en kinderen. Die kunnen hun kind dan zelf aanmelden op onze website.
Wij bellen tijdens het BelWeekend naar het mobiele nummer van de ouder/verzorger van het kind. In geen geval nemen wij direct persoonlijk contact op met het kind.

Wordt de contactinformatie nog ergens anders voor gebruikt?

Nee. Bekende Belvrienden gebruikt uw contactinformatie alleen tijdens het BelWeekend om in contact te komen met de ouders en uiteindelijk het kind. Na afloop van het BelWeekend worden alle gegevens (inclusief de telefoonnummers) door ons vernietigd.

Werken jullie samen met tekenfilmstudio's of andere bedrijven?

Nee, wij werken niet samen met de makers van de tekenfilms en doen dit ook niet in opdracht van hen. Wel werken wij samen met participerende zorginstanties en patiëntenverenigingen. De stemacteurs die meewerken aan dit project zijn de originele stemmen uit de tekenfilms op tv en in de bioscoop. We werken niet met mensen die tekenfilmstemmen goed na kunnen doen. De studio's waar Nederlandse versies van tekenfilms worden opgenomen steunen onze actie op verschillende manieren.

Hoe is deze actie tot stand gekomen?

Wij zijn geïnspireerd door de stichting Famous Fone Friends in Amerika. Zij doen dit al meer dan 25 jaar voor kinderen en de reacties hierop zijn geweldig. In 2012 besloten wij deze positieve boodschap naar Nederland over te brengen. Voor meer informatie:

www.famousfonefriends.org

Wanneer vindt deze actie plaats?

Het volgende BelWeekend is op 23 en 24 maart 2024.


Mocht u nog meer vragen hebben over dit project, neemt u dan gerust contact met ons op.
info@bekendebelvrienden.nl

 

 


Houd me op de hoogte

23&24
maart 2024

Houd me op de hoogte